نگاه کلی به مدیریت پروژه در انیمیشن سه بعدی

نگاه کلی به مدیریت پروژه در انیمیشن سه بعدی

نگاه کلی به مدیریت پروژه در انیمیشن – مهدی رضایی

نگاه کلی به مدیریت پروژه در انیمیشن – مهدی رضایی

برای شروع نیاز است نگاه کلی به مدیریت پروژه در انیمیشن داشته باشید . شاید در ابتدا نگاه کلی به مبحث مدیریت کلیشه ای و تکراری باشد اما در نهایت این نگاه در ابتدای امر باعث بوجود آمدن این ذهنیت می شود که مدیریت پروژه در انیمینش یک روش مدیریتی متفاوت نیست بلکه همانند سایر تخصصها، انیمیشن نیز یک تخصص است که باید با درک صحیح به مدیریت آن پرداخت .

ابتدا باید شناخت نسبی به مدیریت داشت. پس از آن مباحثی که در چند دهه اخیر به کمک مدیریت آمده است بررسی می گردد و مشخص شود که مدیریت سازمانی، چگونه با استفاده از تکنیکهای برنامه ریزی و کنترل متحول شده است . سپس شناخت نسبی به هنر و هنرمند و چگونگی برقراری ارتباط با منابع انسانی مورد بررسی قرار گیرد . در نهایت تکنیکهای اجرای انیمیشن و ساختارهایی که در روند تولید رعایت می شود می تواند تکمیل کننده این مبحث باشد .

نگاه کلی به مدیریت پروژه در انیمیشن – مهدی رضایی

مدیریت چیست

توضیح کلیشه ای و عمومی در مورد مدیریت شامل این دو کلمه است : « برنامه ریزی و نظارت » . این دو فعالیتی است که در مبحث مدیریت از ابتدای شکل گیری و حتی قبل از تئوریزه شده مورد استفاده قرار گرفته است. اما این دو مبحث جزء بدهیات مدیریت است . آنچه باید بیشتر از همه مورد توجه قرار گیرید نحوه چگونگی اجرای موفقیت آمیز این دو مقوله است .

برای اجرای موفقیت آمیز برنامه ریزی و نظارت نیاز به مدیری است که به کلیه ی مباحث تسلط داشته باشد . آنچه بیشتر از همه و قبل از همه باید مورد توجه قرار گیرد تسلط است . شخصی که ذاتاً به تسلط علاقمند باشد، اولین اصل مدیریت را داراست . اما تلسط به معنی در اختیار گرفتن کلیه امور نیست بلکه اطلاع داشتن است . یعنی شما باید سازمانی را بوجود آورید که از تمامیه تغییرات و تحولات مطلع شوید . در واقع می توان به طور ساده تر اینگونه توضیح داد که « تسلط بر اطلاعات جاری سازمان » اصل اول مدیریت است .

اطلاعات اولیه : اساس و مبنای برنامه ریزی است

اطلاعات جاری : اساس و مبنای نظارت است

چگونگی کسب اطلاعات به هدف تلسط بر اوضاع مهارتی است که در مباحث بعدی به آن خواهیم پرداخت .

نگاه کلی به مدیریت پروژه در انیمیشن – مهدی رضایی

پس اصل اول مدیریت تسلط بر اطلاعات است

نگاه کلی به مدیریت پروژه در انیمیشن – مهدی رضایی

تفاوت مدیریت سازمانی و مدیریت هیاتی

صاحبان امتیاز، سهامداران و یا بستگان آنها مدیر نیستند . تنها کسی می تواند تولید یک انیمیشن را به خوبی مدیریت کند که شناخت کافی نسبت به آن داشته باشد و به خوبی بتواند اطلاعات مربوط به تولید انیمیشن را بررسی و نتیجه گیری نماید .

در روند تولید انیمیشن به روشهای سنتی دقت کنید که سازمان و سلسله مراتب شکل نمی گیرد و تشکیل تیم را به این معنی می دانند که همه با هم و یا در اصطلاح خودمانی، هیاتی جریان تولید را جلو ببرند. تشکیل یک تیم به صورت هیاتی در ابتدا  مورد توجه اکثریت اعضا قرار می گیرد. چرا که همه دوست دارند تصمیم گیرنده باشند . در روش هیاتی همه با هم تصمیم می گیرند و با هم پروژه را جلو می برند . اما آنچه تولید را به مخاطره می اندازد تصمیم گیری های گروهی و موازی کاری های متوالی است . در واقع آنچه اسباب رضایت اعضای تیم است تصمیم گیری گروهی نیست بلکه نظرخواهی گروهی است که این مقوله در مدیریت سازمانی به خوبی اجرا می شود .

پس تصمیم گیری تیمی در تولید انیمیشن نه تنها افتخار نیست بلکه روشی است که اگر منجر به عدم نتیجه گیری در تولید نشود قطعاً در کیفیت مدیریت اجرای انیمیشن تاثیر منفی می گذارد .

« در مدیریت سازمانی نظرخواهی به صورت تیمی است ولی تصمیم گیری انفرادی »

نگاه کلی به مدیریت پروژه در انیمیشن

لازم به ذکر است در تولید انیمیشن منظور از تیم کلیه ی تیمهای تولید با فیلدهای کاری متفاوت است و منظور از تصمیم گیری انفرادی تصمیم گیری در تیم مدیریت است . چرا که در بعضی انیمیشنهای بزرگ بجای مدیرتولید از کمک مدیران تولید استفاده می شود که در این مقوله از آنها ( تیم مدیریت ) به عنوان فرد یاد شده است .

سایر توانمندی های لازم در مدیریت سازمانی استفاده از تکنولوژی و روشهای مدرن در برنامه ریزی و نظارت است که در مباحث بعدی به آنها خواهیم پرداخت .

نگاه کلی به مدیریت پروژه در انیمیشن – مهدی رضایی

مدیریت منابع انسانی

در تولید انیمیشن مدیریت منابع انسانی مبحثی بسیار پیچیده است . نکته قابل توجه در مبحث مدیرت منابع انسانی در انیمیشن این است که منابع انسانی به دو دسته هنرمندان و تکنیکالها تقسیم می شود که مدیریت تکنیکالها از پیچیدگی کمتری برخوردار است زیرا نسبت به مدیریت هنرمندان به مدیریت سایر تخصصها نزدیک تر است .

پیچیدگی مدیریت منابع انسانی در تولید انیمیشن در بخش مدیریت هنرمندان اتفاق می اوفتد. چرا که هر کدام نه تنها مشابه تکنیکالها سواد کافی برای اجرای فیلد کاری خود دارند بلکه ایده پردازان قابلی هستند و از نظر روانشناسی دارای پیچیدگی کاملاً متفاوت و بسیار حساس هستند . تعریف شرایط سخت در مقوله هنر با سایر تخصصها کاملاً تفاوت دارد که شرح آن در مباحث بعدی مطرح خواهد شد.

برای مدیریت هنرمندان نیاز است مدیر درک کافی از اطلاعات دریافتی از طرف هنرمند را داشته باشد . یعنی تخصص کافی در رشته های متفاوت انیمیشن از استوری بورد و کانسپت تا انیمیت و موسیقی را داشته باشد . چنانچه مدیر تخصص کافی داشته باشد می تواند اطلاعات را نیز به گونه ای منتقل کند که هنرمند به درک کافی آن برسد .

در معنی واحد باید تعامل سازنده بین هنرمند و مدیر برقرار شود .

نگاه کلی به مدیریت پروژه در انیمیشن – مهدی رضایی

ساختارهای انیمیشن سه بعدی

شناخت ساختارهای تولید انیمیشن سه بعدی می تواند باعث تسلط مدیر به کل پروژه گردد . رعایت ساختار شکست کار در تولید یک انیمیشن بلند سینمایی از روشهای ابتدایی و لازم به شمار می رود . در زیر به بعضی از ساختارها در سطح یک شکست اشاره می شود و در مباحث بعدی به جزئیات آن خواهیم پرداخت .

فیلمنامه

کانسپت ( طراحی شخصیت و فضا)

استوری بورد

مدلسازی

ریگ

لباس

انیمیت

داینامیک

رندر

کاموزیت

موسیقی

بهترین روش برای تسلط به کلیه مراحل تولید این است که شخص به تنهایی یک انیمیشن را از صفر تا صد تولید کند . حتی به صورت مبتدی و دانشجویی . این کار باعث درک صحیح و ملموس از تمام مراحل تولید می گردد و سرعت درک را بالا می برد . اجرای این روش خیلی بهتر است تا اینکه یک پروژه بزرگتر را شروع کرده و با روش کوشش و خطا قصد تسلط به پایپلاین تولید انیمیشن را داشته باشیم .

البته این روش تنها برای تسلط و درک عمیق به پایپلاین تولید انیمیشن توصیه می گردد و مدیر نباید به سمت تکنیکال و جنرال شدن حرکت کند . زیرا بزرگ ترین آفت مدیریت اجراست که در مطالب بعدی به جزئیات آن خواهیم پرداخت .

منابع مورد نیاز تولید انیمیشن خوب
مهدی رضایی مدیر پروژه انیمیشن

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *